Často kladené dotazy

Jak vyřešit zvuk tekoucí vody slyšitelný od sousedů?

Zvuk tekoucí vody a slyšitelné rozvody vody a odpadu od sousedů dokáží být velice hlasité a obtěžující, obzvláště pokud vaše ložnice sousedí s koupelnou jiného bytu. Tento problém lze vyřešit montáží sendvičové předsazené stěny. Ověřený efekt 40 – 60 % účinnosti, tloušťka stěny 8,5 cm.

Je odhlučnění drahé?

Odhlučnění místnosti a eliminace zdroje zvuku často vyžaduje úpravu stěn, stropů a podlah, což může být finančně náročnější. Je třeba si ale uvědomit, že klid a ticho je základním požadavkem pro kvalitní bydlení popřípadě pracovní prostředí a že ovlivňuje naše pocity a spokojenost. Naše firma se vždy snaží navrhovat taková řešení odhlučnění, která při vysoké učinnosti nejméně zatíží váš rozpočet. Neustále hledáme nové možnosti řešení neprůzvučnosti a zkoušíme nejrůznější materiály tak, abychom zákazníkovi mohli nabídnout přijatelnou cenu.

Je uvedená cena v ceníku kompletní, tzn. materiál vč. práce ?

Ano, uvedené ceny jsou za kompletní dodávku materiálu a montáž. Ceny jsou ale pouze orientační, každý materiál který kupujeme má daný určitý rozměr, materiál se dále upravuje, řeže, tmelí atd.  Takže z každého metru čtverečního koupeného u našeho dodavatele, nenemontujeme celý metr, ale pouze jeho část, tomu se říká „prořez materiálu“. U každé zakázky je prořez, pracnost, manipulace s materiálem jiný, proto jsou ceny v ceníku pouze orientační.

Další část ceny tvoří tzv „Vedlejší rozpočtové náklady“  to je např dopravné, manipulace s materiálem (jiná pro přízemí a jiná pro čtvrté patro bez výtahu) dále položka za ochranu podlahové krytiny a zakrývací práce, parkovné v zóně, likvidace zbylého materiálu.

Odhlučnění stropu – lze vyřešit dupání slyšitelné od sousedů nad námi?

Tento problém řešíme zvýšením kročejové neprůzvučnosti konstrukce. Eliminujeme hluk jako je zvuk vody ze stoupaček, dupání sousedů, bouchání dveří, šířící se přímo konstrukcí. Tento nežádoucí hluk se častěji vyskytuje v monolitických stavbách, jako jsou panelové domy a novostavby nebo u starých cihlových domů, kde podlahové trámy přenášejí vibrace o patro níže. Tento hluk nelze vždy odstranit úplně, ale často dokážeme eliminovat podstatnou část tohoto hluku, která je důležitá pro zachování soukromí. Vždy je účinnější eliminovat hluk přímo u zdroje, tzn. upravit podlahu sousedů.

Jde odhlučnit byt v panelovém bytě?

Odhlučnit lze, ale podstatně hůř než byt v cihlové zástavbě. Je to tím, že vydávané zvuky a vibrace (mluvené slovo, TV, klapání, bouchání) se v určitém spektru a intenzitě přenášejí monolitickou konstrukcí do všech směrů. Pokud tedy odhlučníme pouze stěnu sousedící s vedlejším bytem, získáme pouze částečný účinek odhlučnění, protože se zvuk bude dále šířit stropem, podlahou a dalšími příčkami. To je slabina monolitických konstrukcí.

 

Jaká je časová náročnost jedné stěny cca 15m2

 

Většinou takovou stěnu stíháme za den a půl, to znamená že první den od rána cca do 15:00 a druhý den dopoledne.

 

Co u vás znamená služby na klíč ?

 

U každé firmy je tento pojem otazníkem. Tak u nás dokážeme zajistit zakázku od návrhu odhlučnění nebo akustiky (buďto naším návrhem, nebo akreditovaným akustikem) přes realizaci včetně profesí jako je elektro, topení, voda, plyn, až po malířské práce. Zednické práce neprovádíme, úpravu dveří také neprovádíme. Dílo předáváme společně s předávacím protokolem a záručním listem.

Jsou práce hodně prašné?

Jednou z fází realizace je broušení stěn, stropů apod., které samozřejmě částečně prašné je. Nezbytnou součástí naší dodávky jsou zakrývací práce, kterými se snažíme ochránit podlahové krytiny a nábytek, který zůstává v upravované místnosti. Pokud je to možné, vytvoříme si igelitové plenty, a tím zamezujeme víření prachu do okolních prostor.

© Noitami akustika 2010 - 2017 | Web navrhl a vytvořil MarMal.cz - tvorba webových stránek.