Přízemí byty VS vchodové dveře

Přízemí byty VS vchodové dveře

Jednou s častých bolístek především novostaveb je společná stěna bytů sousedící s chodbou a vstupem do domu. Hlavním zdrojem hluku v tomto případě bývá dveřní křídlo a zárubně, které do sebe naráží větší silou než je zapotřebí. Dveře jsou těžké aby splňovali normy bezpečtnosti, buďto ocelové, hliníkové a nebo plastové s ocelovými výztužemi. Zárubně jsou napevno zazděny takže dokáží vlastně bez sebemenšího úbytku na energii přenést vibrace „bouchnutí“ dveří do okolních konstrukcí. Zvuk se pak šíří všemi směry a vyzařuje se pak v příčkách a podlahách sousedních bytů.

Jak tento problém řešit?

Dokonalý dodatečný systém na tuto bolístku neexistuje, je v tomto případě více než nutné předejít aby se hluk – vibrace dostali do konstrukce. Provedli jsme již několik realizací akustických stěn a dalšího odhlučnění a efekt je takový, že hluk je sice frekvenčně i intenzitou v pozadí, ale majitel bytu pořád vnímá hlukové rázy dorazu v takové míře, že ho hluk nadále z části obtěžuje. Podobný efekt jako nová akustická stěna měli i malé úpravy na vchodových dveřích.

Pár malých rad.

  1. – dokonale seřídit brano dorazu dveří do zárubní
  2. – pokud to jde po obvodě dveří dodat gumu
  3. – elektrický zámek nedělá takový hluk jako mechanický a neklade tak velký odpor při dovírání, takže pomůže i ve snížení hluku při seřízení dorazu dveří.
KNAUF RED Piano protihluková deska

© Noitami akustika 2010 - 2017 | Web navrhl a vytvořil MarMal.cz - tvorba webových stránek.