Blog

Tento blog slouží široké veřejnosti k lepšímu, lidštějšímu pochopení a srozumitelnějšímu vysvětlení oblasti stavební akustiky. Nehodlám se zde vyjadřovat jako chytrá kniha, narazíte zde na pár vulgarizmů, drbů a určitě i pravopisných chyb.

Proč dělám to, co dělám, proč blog na stránce s odhlučněním?

Hodně lidí po položené otázce „čím se živíš“ a odpovědi „odhlučněním a akustikou“ vůbec nemají tušení, o co vlastně jde. Reakce jsou většinou stejné, „jako že děláš repráky?“ nebo „super zrovna potřebuji domácí kino – poradíš mi, jak a kam rozmístit bedny?“. Po vysvětlení rozhovor sklouzne vždycky k tomu, jestli by nebylo lehčí usměrnit nebo se zbavit problémových sousedů a je to vtipné téma k pobavení :-).

Ale já vím, že pro spoustu lidí je to každodenní realita, každý den nadávat, křičet, brečet nebo se stresovat hlukem od sousedů nebo z blízké restaurace nebo s hlukem na pracovišti.  Nevyspání, nesoustředěnost, pocit, že to snad nikdy nebude lepší, že ve vysněném drahém bytě v novostavbě je slyšet každé spláchnutí, že už se zblázní z té věčně hučící klimatizace v práci a podobně. Zkrátka, že jsou mezi námi lidé, kterým způsobuje hluk pěkný peklo.

Moje práce je mimo jiné i o tom, že chodím do bytů v rámci nezávazných nabídek, ročně jich navštívím opravdu hodně, a povídám si s majiteli o jejich trápení s hlukem často i do nejintimnějších podrobností. Někdy se mi svěří, že díky dlouhodobému hluku v noci přišli o sny nebo že jim hluk narušuje sexuální život, protože jeden z partnerů prostě nesnese pocit, že je slyší někdo cizí…

Pokud máte nějaký zajímavý námět, který by se hodil sem, do blogu, tak sem s ním ! Prosím napište mi na email.

Nejnovější články a aktuality

© Noitami akustika 2010 - 2017 | Web navrhl a vytvořil MarMal.cz - tvorba webových stránek.